Hrachová kaše s klobásou a okurkou

Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem. Vynikající na odlehčení, nemusíte přece každý den vyvářet a vypekat. Jednoduché a rychlé na přípravu a nezapomínejte, že luštěniny jsou velmi zdravé a je třeba je přidávat do svého jídelníčku. Autor: Libuše

Přidal:, 2.11.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Luštěniny, Přílohy
Hrachová kaše s klobásou a okurkou

Suroviny

2 lvody
1 lžičkasoli
500 gpůleného žlutého hrachu
dle chutisůl
1 kscibule
dle chutimletý černý pepř
100 mlsladké smetany
Příloha:
4 ksklobásy
sterilované okurky 
chléb

Postup přípravy

  1. Celé balení půleného žlutého hrachu vsypeme do vody a propláchneme. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet. Hrách zbavený nečistot dáme do 2 litrů neosolené vody tak, aby byl hrách dostatečně ponořený. Hrách vaříme 1 hodinu. Asi 15 minut před koncem vaření osolíme.
  2. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje.
  3. Hrách slijeme, nezapomeneme si slitou vodu uložit bokem, a rozmixujeme na kaši. Vznikne hutná kaše, kterou si zředíme slitou vodou podle potřeby. Nyní už jen dochutíme osmaženou cibulkou, 12% smetanou, solí a pepřem.
  4. Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem.