Hrachová polévka s uzenými žebírky

Recept Hrachová polévka s uzenými žebírky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající hrachová polévka s uzenými žebírky. Podáváme s osmaženým chlebem. Skvělá volba na nedělní oběd!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Budeme potřebovat:

600-700 guzené žebírka
2 kscibule
3 ksvětší mrkev
350 gžlutý hrách
1,5 lvoda
2 ksstředně velký brambor
sůl
bobkový list
pepř
olivový olej
chlebíček na osmažení
zakysaná smetana
kopr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V hrnci si na olivovém oleji osmahneme cibuli.
  2. Žebírka si pořádně umyjeme a dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme do varu.
  3. Přidáme bobkový list, kopr, očištěnou a nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájené brambory, přidáme umytý hrách a spolu vše vaříme.
  4. Osolíme, opepříme. Když máme hrách uvařený, pomocí mixéru jemně promixujeme (ne dlouho, abychom měli v polévce i celý hrášek).
  5. Podáváme s osmaženým chlebem a zakysanou smetanou. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit