Hranolky z lilku

Recept Hranolky z lilku

Přidal: , 19.2.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Už jste se projedli tradičních bramborových hranolek? Trendové jsou nyní zeleninové hranolky, například z balkažánu, z cukety nebo z kedlubny.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.2.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 kslilek
2 ksvejce
100 ghladká mouka
75 gparmazán
1/4 lžičkyvegeta
1/4 lžičkypepř
1/4 lžičkymletá červená paprika
1 stroužekčesnek
olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ve větší misce si smícháme mouku (můžeme přidat i nadrcené kukuřičné cereálie) s čerstvě nastrouhaným parmazánem, vegetou, pepřem a mletou červenou paprikou.
  2. V druhé misce si smícháme vajíčka s prolisovaným česnekem. Důkladně vymícháme vidličkou.
  3. Lilek si oloupeme a nakrájíme na hranolky. Obalujeme je v mouce a ve vajíčku. Postup můžeme opakovat i třikrát - budeme mít křupavější krustu.
  4. Uložíme je do rozpáleného oleje na pánvi. Vysmažené hranolky uložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit