Hranolky z lilku
Už jste se projedli tradičních bramborových hranolek? Trendové jsou nyní zeleninové hranolky, například z balkažánu, z cukety nebo z kedlubny.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kslilek
2 ksvejce
100 ghladká mouka
75 gparmazán
1/4 lžičkyvegeta
1/4 lžičkypepř
1/4 lžičkymletá červená paprika
1 stroužekčesnek
olej na smažení
- Ve větší misce si smícháme mouku (můžeme přidat i nadrcené kukuřičné cereálie) s čerstvě nastrouhaným parmazánem, vegetou, pepřem a mletou červenou paprikou.
- V druhé misce si smícháme vajíčka s prolisovaným česnekem. Důkladně vymícháme vidličkou.
- Lilek si oloupeme a nakrájíme na hranolky. Obalujeme je v mouce a ve vajíčku. Postup můžeme opakovat i třikrát - budeme mít křupavější krustu.
- Uložíme je do rozpáleného oleje na pánvi. Vysmažené hranolky uložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme. Dobrou chuť!
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU