Hranolky z lilku

Už jste se projedli tradičních bramborových hranolek? Trendové jsou nyní zeleninové hranolky, například z balkažánu, z cukety nebo z kedlubny.

Přidal:, 19.2.2015
Kategorie: Chuťovky
Recept Hranolky z lilku

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kslilek
2 ksvejce
100 ghladká mouka
75 gparmazán
1/4 lžičkyvegeta
1/4 lžičkypepř
1/4 lžičkymletá červená paprika
1 stroužekčesnek
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Ve větší misce si smícháme mouku (můžeme přidat i nadrcené kukuřičné cereálie) s čerstvě nastrouhaným parmazánem, vegetou, pepřem a mletou červenou paprikou.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. V druhé misce si smícháme vajíčka s prolisovaným česnekem. Důkladně vymícháme vidličkou.
  3. Lilek si oloupeme a nakrájíme na hranolky. Obalujeme je v mouce a ve vajíčku. Postup můžeme opakovat i třikrát - budeme mít křupavější krustu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Uložíme je do rozpáleného oleje na pánvi. Vysmažené hranolky uložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika