Hrníčková bábovka

Jednoduchá bábovka, kterou podáváme ke kávě. Vrch posypeme moučkovým cukrem a papáme. Dobrou chuť! Autor: Honzík Drew Čubr

Přidal:, 2.4.2015
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky
Recept Hrníčková bábovka

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
1 hrnekkr. cukru
3 hrnkypol. mouky
1 bal.prášek do pečiva
1 hrnekmléka
1/2 hrnkuoleje
1 lžícekakaa
Na posypání:
moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme do větší mísy a vyšleháme ho s cukrem do pěny a postupně přídáváme mouku s práškem do pečiva, mléko a olej.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Polovinu směsi nalijeme do formy, druhou polovinu obarvíme kakaem a polijeme světlou část těsta. Pečeme ve středně vyhřáte troubě asi 40-45 minut.
  3. Po vychladnutí ji posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť :)Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky