Hrníčková cuketová buchta (chutná jako nadýchaný perník)

Už se těším na plody ze zahrady. Ovoce, zelenina, to je doslova poklad, za který děkuji. Jahody už kvetou, třešně už skoro dozrávají, papriky a rajčata rostou, radost se dívat do zahrady. Těším se hlavně na cuketu, ze které se dá připravit opravdu všelico. Dokonce i sladký perník. Inspirujte se tímto receptem. Autor: Triniti

Přidal:, 7.5.2018
Kategorie: Moučníky
Hrníčková cuketová buchta (chutná jako nadýchaný perník)

Suroviny

3 hrnkyhladké mouky
2 hrnkykrupicového cukru
1 hrnekoleje
2 hrnkynajemno nastrouhané oloupané cukety
3 ksvejce
1 bal.prášek do pečiva
2 bal.vanilkové cukry
1 lžičkajedlé sody
1 lžičkamleté skořice
podle chutikokos nebo nasekané ořechy

Postup přípravy

  1. Dokonce i hrnkový koláček. Nepotřebujete ani váhu, postačí vám hrnek o objemu 250 ml.
  2. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vidličkou rozšlehaná vajíčka, olej, cukr, vanilku, hladkou mouku smíchanou s jedlou sodou, práškem do pečiva, mletou skořicou.
  3. Promícháme a ještě pokud se nám žádá, můžete přidat trochu nasekaných ořechů nebo sušené ovoce, případně trochu kokosu. Zase nepřidávejte toho hodně, aby vám těsto příliš nezhoustlo, buchta bude pak velmi hutná.
  4. Těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů asi 45 minut.
  5. Vrch posypeme moučkovým cukrem.