Hrníčková cuketová buchta (chutná jako nadýchaný perník)

Přidal: Triniti, 7.5.2018
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Buchty, Dezerty, Moučníky, Cuketové recepty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už se těším na plody ze zahrady. Ovoce, zelenina, to je doslova poklad, za který děkuji. Jahody už kvetou, třešně už skoro dozrávají, papriky a rajčata rostou, radost se dívat do zahrady. Těším se hlavně na cuketu, ze které se dá připravit opravdu všelico. Dokonce i sladký perník. Inspirujte se tímto receptem. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 7.5.2018
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Buchty, Dezerty, Moučníky, Cuketové recepty
SUROVINY
3 hrnkyhladké mouky
2 hrnkykrupicového cukru
1 hrnekoleje
2 hrnkynajemno nastrouhané oloupané cukety
3 ksvejce
1 bal.prášek do pečiva
2 bal.vanilkové cukry
1 lžičkajedlé sody
1 lžičkamleté skořice
podle chutikokos nebo nasekané ořechy
- Dokonce i hrnkový koláček. Nepotřebujete ani váhu, postačí vám hrnek o objemu 250 ml.
- Cuketu nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vidličkou rozšlehaná vajíčka, olej, cukr, vanilku, hladkou mouku smíchanou s jedlou sodou, práškem do pečiva, mletou skořicou.
- Promícháme a ještě pokud se nám žádá, můžete přidat trochu nasekaných ořechů nebo sušené ovoce, případně trochu kokosu. Zase nepřidávejte toho hodně, aby vám těsto příliš nezhoustlo, buchta bude pak velmi hutná.
- Těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů asi 45 minut.
KOMENTÁŘE K RECEPTU