NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Hrníčková jablečná sypaná buchta se skořicí
Hrníčková jablečná sypaná buchta se skořicí
Recept Hrníčková jablečná sypaná buchta se skořicí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
simonasi    ·   29.8.2019

Hrníčková jablečná sypaná buchta se skořicí

Jednodušeji už to snad ani nejde. Nepotřebujete ani váhu, ani speciální odměrku, postačí vám pouze klasický hrnek o objemu 300 ml. Já přidávám i skořici, pokud ji nemáte rádi, klidně můžete vynechat nebo přidat vaše oblíbené koření, například mletý hřebíček, badyán nebo také například pomerančovou nebo citronovou kůru. Autor: Simona

25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 hrnek
dětská krupice
1 hrnek
hladká mouka
1 hrnek
moučkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
1 kg
nastrouhaných jablek
podle chuti
skořice
100 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech o rozměru 20 x 30 cm, dno pořádně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Použijeme hrnek o objemu 300 ml.
  2. Ve větší misce smícháme všechny sypké suroviny. V druhé misce pořádně smícháme nastrouhaná jablka se skořicí.
  3. Na dno vymazaného a moukou vysypaného plechu nasypeme sypkou směs (sypeme tolik, abychom neviděli dno plechu).
  4. Na suchou směs navrstvíme jablka, které neždímáme v rukou.
  5. Znovu navrstvíme sypkou směs a opět jablka. Ukončíme to sypkou vrstvou a na vrch nastrouháme máslo (používáme hrubé struhadlo).
  6. Tako nasypaný koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  7. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 40 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář