NejRecept.cz Dezerty Koláče Hrníčková jogurtová bublanina s jahodami
Hrníčková jogurtová bublanina s jahodami
Recept Hrníčková jogurtová bublanina s jahodami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Jogurt dodává bublanině dokonalou šťavnatost a nadýchanost. Ve spojení se sladkým ovocem vytváří ten nejlepší chuťový zážitek. Já jsem použila jahody, kterých jsem měla doma velké množství a bála jsem se, že se mi zkazí. A nemohla jsem udělat lépe. Jahodová bublanina vyšla perfektně a okamžitě se snědla. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.5.2025

Hrníčková jogurtová bublanina s jahodami

Jogurt dodává bublanině dokonalou šťavnatost a nadýchanost. Ve spojení se sladkým ovocem vytváří ten nejlepší chuťový zážitek. Já jsem použila jahody, kterých jsem měla doma velké množství a bála jsem se, že se mi zkazí. A nemohla jsem udělat lépe. Jahodová bublanina vyšla perfektně a okamžitě se snědla. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
hrnek = 300 ml
5 ks
vejce
1 a 1/2 hrnku
moučkový cukr
3 ks
bílý jogurt (kelímky po 150 g)
1 hrnek
olej
2 hrnky
hladká mouka
1 bal.
kypřicí prášek do pečiva
podle chuti
vanilkový cukr
podle chuti
rum
podle potřeby
jahody
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Tento recept na jahodovou bublaninu mám nejraději. Jogurt, který je jeho důležitou součástí, dělá s moučníkem doslova zázraky. Těsto je mnohem vláčnější, jemnější a chutnější. Určitě ho vyzkoušejte.

  1. Vejce vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Následně do nich postupně zapracujeme bílý jogurt, olej a rum. Ten je volitelný a můžete ho vynechat.
  2. V samostatné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a suchou směs přidáme k mokré.
  3. Vše důkladně promícháme a hotové těsto vylijeme na plech o rozměrech 30 × 40 cm.
  4. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme. Poklademe je navrch těsta a lehce je do něj zatlačíme.
  5. Bublaninu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme přibližně 30 minut – sledujeme.

Bublaninu nechte vychladnout. Poté ji nakrájejte a před podáváním ji nezapomeňte posypat moučkovým cukrem. Chtěli byste s dezertem trochu zaexperimentovat? Vyzkoušejte tento recept na mramorovou bublaninu s malinami, která je jemná jako pavučinka.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář