NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Hrníčková kakaová bublanina
Hrníčková kakaová bublanina
Recept Hrníčková kakaová bublanina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   27.6.2018

Hrníčková kakaová bublanina

Není nad jednoduché hrnkové koláče, které máte připravené za pár minut. Miluji bublaniny s různým ovocem a samozřejmě obměňuji i těsto. Toto kakaové těsto se hodí hlavně s višněmi a třešněmi. Těsto je po upečení krásně jemné a nadýchané a hlavní je to, že ovoce vám zůstane navrchu. Někdy se stane, že ovoce popadne dolů, já to velmi nemám ráda, ale pokud se to již stane, nevadí :) Doporučuji velký plech :) Autor: Mineralka

Suroviny
3 ks
vejce
1 hrnek
moučkový cukr
2 hrnky
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
2 PL
kakao
1,5 dcl
olej
2 dcl
mléko
ovoce podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do tuhé pěny. Přidáme mléko a olej a na nejmenších otáčkách mixéru už jen krátce promícháme.
  2. Ve druhé misce si smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Kakao prosejte přes síto, nebudete mít tak hrudky :)
  3. Připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vymastili tukem a vysypali moukou (můžete i vyložit papírem).
  4. Poklademe ovoce a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář