Hrníčková kakaová bublanina

Není nad jednoduché hrnkové koláče, které máte připravené za pár minut. Miluji bublaniny s různým ovocem a samozřejmě obměňuji i těsto. Toto kakaové těsto se hodí hlavně s višněmi a třešněmi. Těsto je po upečení krásně jemné a nadýchané a hlavní je to, že ovoce vám zůstane navrchu. Někdy se stane, že ovoce popadne dolů, já to velmi nemám ráda, ale pokud se to již stane, nevadí :) Doporučuji velký plech :) Autor: Mineralka

Přidal:, 27.6.2018
Kategorie: Moučníky
Hrníčková kakaová bublanina

Suroviny

3 ksvejce
1 hrnekmoučkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
2 PLkakao
1,5 dclolej
2 dclmléko
ovoce podle chuti

Postup přípravy

  1. Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do tuhé pěny. Přidáme mléko a olej a na nejmenších otáčkách mixéru už jen krátce promícháme.
  2. Ve druhé misce si smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Kakao prosejte přes síto, nebudete mít tak hrudky :)
  3. Připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vymastili tukem a vysypali moukou (můžete i vyložit papírem).
  4. Poklademe ovoce a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.