NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Recept Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   1.3.2018

Hrníčková kefírovka (bezvaječná)

Tak tento dezert miluji pro jednoduchost přípravy a samozřejmě i pro výslednou chuť. Žádná váha, žádné odměrky, pouze jeden hrnek a příprava se může začít. Buchta je krásně vláčná, né moc sladká a s tou čokopolevou je zkrátka úžasná. Vyzkoušejte. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny

Těsto:

3 hrníčky
polohrubé mouky
2 hrníčky
krupicového cukru
1 ks
vanilkový lusk
2 lžíce
kvalitního kakaa
1 lžíce
jedlé sody
2 hrníčky
kefíru
1/2 hrníčku
oleje

Čokoládová poleva:

250 ml
smetany ke šlehání
2 PL
hořkého kakaa
150 g
jemně nastrouhané hořké čokolády
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jednoduchá příprava: sypké suroviny smícháme v misce, přidáme smíchané tekuté suroviny a krátce mixérem na menších otáčkách šleháme.
  2. Menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 st. na funkci horkovzduch na 20 minut.
  3. Necháme na mřížce vychladnout a polijeme polevou: Smetanu přivedeme do varu, přidáme kakao a vmícháme i nastrouhanou čokoládu. Necháme mírně vychladnout a nalijeme na koláček.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář