Hrníčková kefírovka (bezvaječná)

Recept Hrníčková kefírovka (bezvaječná)

Přidal: , 1.3.2018

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak tento dezert miluji pro jednoduchost přípravy a samozřejmě i pro výslednou chuť. Žádná váha, žádné odměrky, pouze jeden hrnek a příprava se může začít. Buchta je krásně vláčná, né moc sladká a s tou čokopolevou je zkrátka úžasná. Vyzkoušejte. Autor: Naďa I. /Rebeka/

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 1.3.2018

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

3 hrníčkypolohrubé mouky
2 hrníčkykrupicového cukru
1 ksvanilkový lusk
2 lžícekvalitního kakaa
1 lžícejedlé sody
2 hrníčkykefíru
1/2 hrníčkuoleje

Čokoládová poleva:

250 mlsmetany ke šlehání
2 PLhořkého kakaa
150 gjemně nastrouhané hořké čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Jednoduchá příprava: sypké suroviny smícháme v misce, přidáme smíchané tekuté suroviny a krátce mixérem na menších otáčkách šleháme.
  2. Menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 st. na funkci horkovzduch na 20 minut.
  3. Necháme na mřížce vychladnout a polijeme polevou: Smetanu přivedeme do varu, přidáme kakao a vmícháme i nastrouhanou čokoládu. Necháme mírně vychladnout a nalijeme na koláček.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit