Hrníčkové bagety podle jednoduchého receptu

Hrníčkové bagety podle jednoduchého receptu

Přidal: Mineralka, 7.4.2021

Kategorie: Veky a bagety, Pečivo, Snídaně, Část dne

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající pečivo, které se u nás doma stalo velmi populární. Určitě vyzkoušejte i vy. Nebudete litovat. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 7.4.2021

Kategorie: Veky a bagety, Pečivo, Snídaně, Část dne

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Na 2 velké bagety:

3 lžičkysušené droždí
3 hrnky (250 ml)hladká mouka
1 hrnekvoda
1 lžičkasůl
1 lžíceolivový olej
1/2 lžičkykrystalový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V troše teplé vody rozpustíme cukr, přidáme sušené droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  2. Když máme těsto vykynuté, rozdělíme ho na polovinu a vytvarujeme bagety, které uložíme na papírem vyložený plech na pečení a necháme kynout další půl hodinu.
  3. Zatímco bagety na plechu kynou, vyhřejeme troubu na 220 stupňů. Těsně před pečením na vrchu uděláme ostrým nožem zářezy a dáme péct. Pokud chcete, aby byly bagety extra křupavé, na spodní část trouby umístěte starší plech, do kterého při vkládání baget nalijete hrnek studené vody (vytvoří se tak zápara). Troubu ihned zavřete, aby pára neunikla.
  4. Pečeme cca půl hodinu - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit