NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Hrníčkové bagety podle jednoduchého receptu
Hrníčkové bagety podle jednoduchého receptu
Hrníčkové bagety podle jednoduchého receptu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   7.4.2021

Hrníčkové bagety podle jednoduchého receptu

Vynikající pečivo, které se u nás doma stalo velmi populární. Určitě vyzkoušejte i vy. Nebudete litovat. Autor: Mineralka

110 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na 2 velké bagety:

3 lžičky
sušené droždí
3 hrnky (250 ml)
hladká mouka
1 hrnek
voda
1 lžička
sůl
1 lžíce
olivový olej
1/2 lžičky
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. V troše teplé vody rozpustíme cukr, přidáme sušené droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  2. Když máme těsto vykynuté, rozdělíme ho na polovinu a vytvarujeme bagety, které uložíme na papírem vyložený plech na pečení a necháme kynout další půl hodinu.
  3. Zatímco bagety na plechu kynou, vyhřejeme troubu na 220 stupňů. Těsně před pečením na vrchu uděláme ostrým nožem zářezy a dáme péct. Pokud chcete, aby byly bagety extra křupavé, na spodní část trouby umístěte starší plech, do kterého při vkládání baget nalijete hrnek studené vody (vytvoří se tak zápara). Troubu ihned zavřete, aby pára neunikla.
  4. Pečeme cca půl hodinu - sledujeme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář