NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Hrníčkové knedlíky ze starších rohlíků
Hrníčkové knedlíky ze starších rohlíků
Recept Hrníčkové knedlíky ze starších rohlíků
Foto: Triniti

Dovolím si říci, že tyto knedlíky jsou mnohem lepší než klasické vařené. Pokud máte doma rohlíky, které už nesníte, doporučuji vyzkoušet tento recept. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   14.1.2020

Hrníčkové knedlíky ze starších rohlíků

Dovolím si říci, že tyto knedlíky jsou mnohem lepší než klasické vařené. Pokud máte doma rohlíky, které už nesníte, doporučuji vyzkoušet tento recept. Autor: Triniti

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 ks
vejce
200 g
polohrubá mouka
250 ml
mléko
2 ks
starší rohlíky
sůl, pepř
vepřové sádlo na vymazání sklenic
hrubá mouka na vysypání
máslo na potření
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, pepř. Vajíčka rozdělíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny a odložíme bokem. V mléce rozmícháme žloutky a pomalu přidáváme k mouce. Utřeme těstíčko, do kterého namočíme na kostičky nakrájené rohlíky. Na závěr už jen jemně přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Připravíme si hrnky (300 ml), pořádně je vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.
  3. Navrstvíme připravené těsto na knedlíky (pouze do 2/3) a hrnky umístíme do vroucí vodní lázně.
  4. Paříme asi 30 minut. Knedlíky pěkně naskočí a vytvoří se v hrnku čepička. Po uvaření je vyjmeme z lázně a necháme mírně vychladnout. Pak je vyklopíme a podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Darulina    ·   17.7.2020   ·   Odpovědět   ·  

Knedlíky mám trochu žluté z domácích vajec, chuťově super

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář