SUROVINY
2 ksvejce
200 gpolohrubá mouka
250 mlmléko
2 ksstarší rohlíky
sůl, pepř
vepřové sádlo na vymazání sklenic
hrubá mouka na vysypání
máslo na potření
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, pepř. Vajíčka rozdělíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny a odložíme bokem. V mléce rozmícháme žloutky a pomalu přidáváme k mouce. Utřeme těstíčko, do kterého namočíme na kostičky nakrájené rohlíky. Na závěr už jen jemně přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
- Připravíme si hrnky (300 ml), pořádně je vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.
- Navrstvíme připravené těsto na knedlíky (pouze do 2/3) a hrnky umístíme do vroucí vodní lázně.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hrnčekové knedle zo starších rožkov.
Knedlíky mám trochu žluté z domácích vajec, chuťově super