NejRecept.cz Dezerty Koláče Hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou. Dokonalý šťavnatý dezert na každý den.
Hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou. Dokonalý šťavnatý dezert na každý den.
Recept Hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou. Dokonalý šťavnatý dezert na každý den.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaroslava Fišarová

Vyzkoušejte jednoduchý recept na borůvkový hrníčkový koláč, který si zamilujete pro jeho sladko-svěží chuť. Výborný je na jakoukoli příležitost – k odpolední kávě i na rodinné oslavy. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   26.8.2024

Hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou. Dokonalý šťavnatý dezert na každý den.

Vyzkoušejte jednoduchý recept na borůvkový hrníčkový koláč, který si zamilujete pro jeho sladko-svěží chuť. Výborný je na jakoukoli příležitost – k odpolední kávě i na rodinné oslavy. Autor: Jaroslava Fišarová

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Koláč

3 ks
vejce
1 hrnek
krystalový cukr
1 hrnek
olej
1 hrnek
mléko
2 hrnky
polohrubá mouka
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
prášek do pečiva

Drobenka

200 g
mouka
80 g
krystalový cukr
80 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Na borůvkový koláč můžete použít čerstvé i sterilizované borůvky. Případně, pokud máte doma jiné ovoce, použijte to. Koláč bude skvěle chutnat i s jahodami, malinami nebo broskvemi.

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně k nim přidáváme olej, mléko, polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
  2. Hotové těsto nalijeme na plech, který jsme předtím vyložili pečicím papírem.
  3. V misce smícháme mouku, cukr, změklé máslo a vytvoříme drobenku.
  4. Na koláč rozložíme borůvky a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 150 °C přibližně 30 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář