Hrníčkový jablečný perník

Šťavnatý a rychlý, klasika, která neomrzí. Já miluju tu vůni perníku při pečení. A miluju i šťavnaté koláče, které připravovaly ještě naše babičky. Tento patří mezi ně. Přidávám i hrst mletých ořechů, určitě vyzkoušejte, pokud jste ještě nepřidávali. Jablečná sezóna je v plném proudu, tak spotřebujte to, co v zahradě narostlo. Autor: Simona

Přidal:, 20.9.2018
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Jablka, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Hrníčkový jablečný perník

Suroviny

1 hrnekhladké mouky
1 hrnekpolohrubé mouky
3 ksjablka
2 PLkakao
1 hrnekmléka
1 ksvejce
1/2 hrnkuoleje
1 hrnekkrupice cukru
1 bal.kypřící prášek do perníku
1 bal.vanilkový cukr
hrstkamletých ořechů
čokoláda na polití
mleté ořechy na posyp

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme kakao, cukr a vanilkový cukr a hrst ořechů.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. K sypké směsi přilijeme mléko a olej, přidáme vejce a najemno nastrouhaná jablka. Promícháme do hladké konzistence.
  3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 25 min.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Po upečení polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme mletými ořechy.