Hrníčkový medový perník

Recept Hrníčkový medový perník
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Slazená káva s medem, perníkové koření, ořechy, rozinky a libovolné kandované ovoce. Mňamka!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Suroviny:

1 hrníčekuvařené silné instantní kávy (dala jsem 5 lžiček)
1 hrníčekmedu
0,5 hrníčkucukru krupice
3 celávejce
5 lžicoleje
3 hrníčkyhladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
2 lžíceperníkového koření (kupovaná směs)
1 hrníčeknasekaných vlašských ořechů
0,5 hrníčkurozinek (já je namočila do rumu)
kandované ovoce dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Uvařenou kávu promícháme s medem a cukrem, necháme přejít varem a vychladíme.
  2. Celá vejce rozšleháme, za stálého míchání přiléváme olej, postupně přidáváme chladnou kávovou směs (s medem a cukrem), mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva a perníkové koření, ořechy, rozinky a libovolné kandované ovoce.
  3. Těsto nalejeme (je poměrně tuhé) na vymazaný a vysypaný plech a upečeme při teplote 180 stupňů. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit