Hrníčkový medový perník

Slazená káva s medem, perníkové koření, ořechy, rozinky a libovolné kandované ovoce. Mňamka!

Recept Hrníčkový medový perník

Suroviny

Suroviny:
1 hrníčekuvařené silné instantní kávy (dala jsem 5 lžiček)
1 hrníčekmedu
0,5 hrníčkucukru krupice
3 celávejce
5 lžicoleje
3 hrníčkyhladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
2 lžíceperníkového koření (kupovaná směs)
1 hrníčeknasekaných vlašských ořechů
0,5 hrníčkurozinek (já je namočila do rumu)
kandované ovoce dle chuti

Postup přípravy

  1. Uvařenou kávu promícháme s medem a cukrem, necháme přejít varem a vychladíme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Celá vejce rozšleháme, za stálého míchání přiléváme olej, postupně přidáváme chladnou kávovou směs (s medem a cukrem), mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva a perníkové koření, ořechy, rozinky a libovolné kandované ovoce.
  3. Těsto nalejeme (je poměrně tuhé) na vymazaný a vysypaný plech a upečeme při teplote 180 stupňů. Dobrou chuť!Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Zdroj: Vaření s Tomem