NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Hrnková čokoládová bábovka, která je díky jedné surovině jemná a šťavnatá
Hrnková čokoládová bábovka, která je díky jedné surovině jemná a šťavnatá
Recept Hrnková čokoládová bábovka, která je díky jedné surovině jemná a šťavnatá
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   3.3.2023

Hrnková čokoládová bábovka, která je díky jedné surovině jemná a šťavnatá

Hrnková bábovka, která je dokonalá. Výrazná čokoládová chuť a ta šťavnatost, která je výrazná díky nastrouhaným jablkům. Právě jablka jí dodávají skvělou jemnost a šťavnatost. Určitě vyzkoušejte. Já jsem ji dělala bez čokoládové polevy, ale tu, kdo chce, může přidat. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 ks
vejce
2 hrníčky (200 ml)
krystalový cukr
1 a 1/2 hrníčku
olej
1 lžíce
kakao
trochu
vanilková esence
3 hrníčky
polohrubá mouka
1 lžička
jedlá soda
1/2 lžičky
skořice
1 lžička
sůl
1 hrnek (nasekané)
vlašské ořechy
3 ks
jablko
1/2 hrníčku
kokos
1/2 hrníčku
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s krystalovým cukrem do tuhé pěny.
  2. Přidáme olej, vanilkovou esenci a ještě chvíli šleháme.
  3. Ve druhé misce smícháme suché suroviny - mouku, sodu, kakao, kokos, skořici a trochu soli.
  4. Všechny sypké suroviny přidáme do vyšlehané vajíčkové hmoty. Přidáme také nasekané ořechy a nasekanou čokoládu.
  5. Nakonec i nastrouhaná jablka.
  6. Připravené těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou.
  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 40 minut – sledujeme a kontrolujeme špejlí. Když je po zapíchnutí a vytažení z bábovky suchá, bábovka je hotová.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář