NejRecept.cz Dezerty Bábovky Hrnková jablečno perníková bábovka
Hrnková jablečno perníková bábovka
Recept Hrnková jablečno perníková bábovka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Dorisa

Objevte recept na neodolatelnou a jednoduchou bábovku, která kombinuje osvěžující chuť jablek s bohatou vůní perníku. Jednoduchý postup přípravy zaručuje, že ji zvládne upéct každý a její nezaměnitelná chuť a vůně přinesou potěšení do každé domácnosti.

NejLucka NejLucka    ·   10.1.2024

Hrnková jablečno perníková bábovka

Objevte recept na neodolatelnou a jednoduchou bábovku, která kombinuje osvěžující chuť jablek s bohatou vůní perníku. Jednoduchý postup přípravy zaručuje, že ji zvládne upéct každý a její nezaměnitelná chuť a vůně přinesou potěšení do každé domácnosti.

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

SUROVINY NA BÁBOVKU:

2 ks
jablko
2 šálky
polohrubá mouka
50 ml
mléko
1/2 šálku
rostlinný olej
1/2 šálku
moučkový cukr
2 ks
vejce
2 lžíce
med
1 ks
kypřící prášek do perníku
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Shromáždíme všechny potřebné ingredience, které budeme potřebovat pro recept.
  2. Nejdříve si nastrouháme jablka, přibližně jeden hrnek. Poté do mísy postupně přidáme k jablkům další ingredience: polohrubou mouku, vejce, kypřící prášek do perníku, cukr, mléko, olej a med.
  3. Důkladně promícháme všechny připravené suroviny, dokud nevznikne hladké těsto. Tím je těsto připraveno k dalšímu zpracování.
  4. Nejprve si pečlivě vymažeme bábovkovou formu olejem a poté ji posypeme dětskou krupicí, aby se bábovka nepřichytávala. Po přípravě formy do ní nalijeme těsto.
  5. Umístíme formu s těstem do předehřáté trouby nastavené na 180 stupňů a pečeme přibližně 30 až 35 minut.
  6. Po dopečení bábovku ihned nevyndáváme z trouby. Necháme ji na chvíli ve formě, aby trochu vychladla. Až poté ji opatrně vyklopíme na talíř nebo mřížku.
  7. Tato bábovka chutná skvěle i bez polevy. Pro dokončení ji stačí jednoduše posypat moučkovým cukrem. Přeji dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Dorisa

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář