NejRecept.cz Pečivo Chléb Hrnkový chléb téměř bez práce
Hrnkový chléb téměř bez práce
Recept Hrnkový chléb téměř bez práce
Mineralka Mineralka    ·   22.5.2019

Hrnkový chléb téměř bez práce

Miluji hrnkové recepty. Nepotřebuji váhu a ani žádné odměrky. Stačí mi pouze jeden klasický hrnek o objemu 250 ml. Včera jsem pekla tento vynikající chléb, který je téměř bez práce. Pouze smícháte suroviny, necháte stát ve skleněné zapékací misce a na druhý den (z večera do rána) chléb upečete. Autor: Mineralka

15 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 hrnek = 250 ml
3 hrnky
hladká mouka
1,5 hrnku
vlažná voda
1/2 lžičky
sušené droždí
1 lžička
sůl
slunečnicová semínka
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce smícháme všechny suroviny, přidáme vodu a zakryjeme potravinářskou fólií. Takto necháme těsto stát z večera do rána (12 hodin).
  2. Ráno těsto překlopíme na pracovní desku a vytvarujeme bochník. Necháme stát, dokud vyhřejeme troubu se skleněnou zapékací mísou. Vyhříváme na 250 stupňů.
  3. Když je trouba s formou vyhřátá, chlebík přendáme do horké formy, formu zakryjeme poklopem nebo alobalem a pečeme asi půl hodinu. Po půl hodině teplotu snížíme na 180 stupňů a dopečeme (cca 15 minut).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
carlos8    ·   1.2.2021   ·   Odpovědět   ·  

Lidi co dělat když těsto po vykynutí je řídké a nejde vytvarovat ingredience jsem dal přesně.

NejLucka NejLucka    ·   1.2.2021   ·   Odpovědět   ·  

přidat mouku :)

Cukrarinka    ·   31.1.2021   ·   Odpovědět   ·  

Chtela bych vedet jak dlouho se chleb pece a na kolik stupnu?? Receptu nejsou moc podrobne.

NejLucka NejLucka    ·   1.2.2021   ·   Odpovědět   ·  

bod č. 3 - Když je trouba s formou vyhřátá, chlebík přendáme do horké formy, formu zakryjeme poklopem nebo alobalem a pečeme asi půl hodinu. Po půl hodině teplotu snížíme na 180 stupňů a dopečeme (cca 15 minut).

liduna    ·   30.1.2021   ·   Odpovědět   ·  

Peču sned 12 let, jen místo třetího hrnku pšeničné dám žitnou mouku, dost kmínu a všechna semínka, co potkám: slunečnicová, quinou, lněná a dcera přidává i mák. A je úplně jedno, jakou mouku použiju, zatím vždy chutnal.

mm69    ·   30.1.2021   ·   Odpovědět   ·  

Jakou značku mouky pouzivate

mm69    ·   30.1.2021   ·   Odpovědět   ·  

Prosím jakou značku mouky pouzivate

combik    ·   13.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

Clieb sa pečie po celú dobu zakrytý, alebo sa na tých posledných 15 minút na 180 st. C odokrýva? Chlieb má na fotkách peknú farbu a neviem, či sa to dá docieliť v zakrytej forme.

NejLucka NejLucka    ·   14.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

můžete ke konci pečení odkrýt, bude křupavější :)

combik    ·   15.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

Trocha popraskal (možno suché, možno mokré cesto?) ale to nevadí, chuťovo vynikajúci, ja som tam pridal okrem slnečnice aj 2 PL ľanového semena. Tie "praskliny na kôrke sú dokonca najchutnejšie :-). Má jednu jedinú chybu: strašne rýchlo z neho ubúda...

79ria    ·   3.7.2020   ·   Odpovědět   ·  

Prosim vas, skusali ste uz nahradit obycajnu hladku muku nejakou bezlepkovou?

VěraH.    ·   11.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Na kolik stupňů v el. troubě se má péct ? Děkuji

NejLucka NejLucka    ·   1.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Řiďte se receptem. Předehřejte na 250 st. a pak teplotu snižte na 180 st.

VěraH.    ·   11.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Na kolik stupňů se chleba peče ? (el. trouba)

Miry315    ·   5.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Chci se zeptat když nemám droždí v prášku postačí normální a pokuď ano kolik ho tam mám dát děkuji za odpověď

NejLucka NejLucka    ·   1.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

1 kostku :)

Klenkalenda    ·   3.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Rychlá příprava... Ted jsem dopekla. Holky když vam zbyde date do sáčku? Je druhy den měkký? Dekuju

jala jala    ·   29.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Chleba je výborný. Nechala jsem ho kynout přes noc.

Meli1974    ·   29.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Vse jsem udelala podle receptu, ale testo je moc ridke :-(

NejLucka NejLucka    ·   1.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Přidejte více mouky. Každá mouka má jinou savost.

AliMinnie    ·   9.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Mám stejný problém, přidala jsem mouku a uvidím..

Mar.mar.mar    ·   24.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Výborný chléb 🍞

DanielaV.    ·   24.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, myslíte, že je možné tento chléb upéct v domácí pekárně? Děkuji

NejLucka NejLucka    ·   25.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Myslíme že ano, vyzkoušejte a dejte vědět. Děkujeme.

Irena H.    ·   20.2.2020   ·   Odpovědět   ·  

Upekla jsem ho, byl výborný a přitom jsem to těsto nenechala kynout přes noc, ale stačily mu 4 hodiny na vyhřívané podlaze v naší koupelně :D :D

maui07    ·   1.2.2020   ·   Odpovědět   ·  

Rychlá příprava....

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář