Hrnkový kakaový koláček našich babiček

Recept Hrnkový kakaový koláček našich babiček

Přidal: , 20.9.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Recept našich babiček. Klasický kakaový řez, bez použití mixéru. Je šťavnatý, chutný a nenáročný na přípravu.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.9.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

SUROVINY

Budeme potřebovat (1 hrnek = 200 ml):

1 hrnekkr. cukr
1 hrnekmléko
1 hrnekolej
4 lžícekakao
2 ksvejce
1 hrnekpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kr. cukr, mléko, olej a kakao dáme do jedné misky a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Když máme hladkou směs, rozdělíme ji na 2 stejné části. Jednu odložíme stranou a do druhé přidáme vajíčka (dbáme na to, aby měly pokojovou teplotu), promícháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
  2. Vymícháme hladkou hmotu bez hrudek (konzistence = těsto na palačinky) nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení o velikosti 20 x 30 cm (nebo jsme ho vystlali pečícím papírem) a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 20 - 25 minut.
  3. Po uplynutí doby koláč vyjmeme z trouby a druhou část cesta, kterou jsme si oddělili nalijeme na horký základ. Necháme takto vrchní část dojít (počkáme, dokud koláč zcela vychladne) a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit