Hrnkový kakaový koláček našich babiček

Přidal: NejLucka, 20.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Recept našich babiček. Klasický kakaový řez, bez použití mixéru. Je šťavnatý, chutný a nenáročný na přípravu.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 20.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
SUROVINY
Budeme potřebovat (1 hrnek = 200 ml):
1 hrnekkr. cukr
1 hrnekmléko
1 hrnekolej
4 lžícekakao
2 ksvejce
1 hrnekpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
- Kr. cukr, mléko, olej a kakao dáme do jedné misky a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Když máme hladkou směs, rozdělíme ji na 2 stejné části. Jednu odložíme stranou a do druhé přidáme vajíčka (dbáme na to, aby měly pokojovou teplotu), promícháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
- Vymícháme hladkou hmotu bez hrudek (konzistence = těsto na palačinky) nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení o velikosti 20 x 30 cm (nebo jsme ho vystlali pečícím papírem) a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 20 - 25 minut.
- Po uplynutí doby koláč vyjmeme z trouby a druhou část cesta, kterou jsme si oddělili nalijeme na horký základ. Necháme takto vrchní část dojít (počkáme, dokud koláč zcela vychladne) a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU