Hrnkový křehký marmeládový koláček

Suroviny máte určitě, a chuť na pečení se také najde :) Vyzkoušejte tento jednoduchý koláček, který si zamilujete. Já jsem použila domácí marmeládu a vrch jsem posypala moučkovým cukrem. Autor: Mineralka

Přidal:, 2.5.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Hrnkový křehký marmeládový koláček

Suroviny

2,5 hrnkupolohrubá mouka
200 ghera
1 ksvejce
1/2 hrnkumoučkový cukr
1/2 lžičkyjedlá soda
2 PLzakysaná smetana
1 PLcitronová šťáva
marmeláda

Postup přípravy

  1. Vajíčko, zakysanou smetanu, citrónovou šťávu a moučkový cukr utřeme do hladké hmoty. Mouku smícháme s jedlou sodou, přidáme nastrouhanou heru a vařečkou promícháme. Přidáme vajíčkovou hmotu a vypracujeme hladké těsto.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto rozdělíme na 2 části v poměru 1:2. Větší část rozválíme na tenčí plát, který uložíme do formy. Menší zabalíme do potravinářské fólie a alespoň na 10 minut odložíme do mrazničky.
  3. Povrch potřeme marmeládou a na vrch nastrouháme druhé těsto. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. Vrch posypeme moučkovým cukrem.Tip: Jahodový džem bez chemie