Makový koláč s citronem a šlehačkou je na svátky jako stvořený. Výborný je na spotřebování máku, který jsme používali při pečení vánočních koláčů. Jeho nadýchané těsto doplňuje krémová vrstva a citronový sirup, díky kterým není příliš sladký.
Makový koláč s citronem a šlehačkou je na svátky jako stvořený. Výborný je na spotřebování máku, který jsme používali při pečení vánočních koláčů. Jeho nadýchané těsto doplňuje krémová vrstva a citronový sirup, díky kterým není příliš sladký.
Tento makový dezert si zamilujete nejen pro jeho skvělou chuť, ale také pro snadnou přípravu a univerzálnost – hodí se na běžné dny i slavnostně prostřené stoly. Pokud nemáte rádi citronovou příchuť, můžete citronový sirup zcela vynechat.
Hotový koláč krájejte na menší čtverce nebo obdélníky a podávejte. Místo máku ho můžete ozdobit i mletými ořechy, kokosem, mandlovými plátky nebo čokoládovými hoblinkami. Dokonce, skvěle může vypadat i plátek citronu, který na něj položíte těsně před podáváním.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě