Hrnkový makový koláč s třešněmi

Recept Hrnkový makový koláč s třešněmi

Přidal: , 31.3.2016

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Třešně

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Hrnkové koláče jsou nejlepší. Nemusíte používat váhu a lépe si je zapamatujete. Jen ze dvou vajíček připraven luxusní zákusek. Přestože mak doma nemáme velmi v oblibě, tento zákusek nám celkem chutnal. Domácí třešně to dokonale osvěžili a koláček nebyl vůbec suchý. Zkuste i s jiným ovocem, například s broskvemi nebo meruňkami. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.3.2016

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Třešně

SUROVINY

2 ksvejce
2 hrnkykr. cukru
2 hrnkymletý mák
2 hrnkypolohrubá mouka
2 hrnkytřešně
100 mlšťáva z třešní
6 lžicsádlo nebo máslo
1 lžičkajedlá soda
1 hrnekmléko
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, pak přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozpuštěné máslo nebo sádlo a šťávu z třešní. Důkladně promícháme a na závěr přidáme třešně a mletý mák.
  2. Jemně vařečkou spojíme a těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca půl hodinu.
  4. Upečený koláč vyjmeme, necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit