Zůstalo mi hodně mrkve, proto jsem si řekla, že upeču nadýchaný mrkvový dort s bohatým krémem. V lednici jsem našla kromě tvarohu také mascarpone a smetanu ke šlehání, které se postaraly o skutečně dokonalý výsledek.
Zůstalo mi hodně mrkve, proto jsem si řekla, že upeču nadýchaný mrkvový dort s bohatým krémem. V lednici jsem našla kromě tvarohu také mascarpone a smetanu ke šlehání, které se postaraly o skutečně dokonalý výsledek.
Mrkvový dort je díky medu a skořici příjemně sladký. Krém jsem proto příliš nesladila. Pokud jste však milovníci sladkého, množství cukru můžete v receptu zvýšit. Dokonce krém můžete osladit nejen moučkovým cukrem, ale klidně i jiným sladidlem podle svých preferencí.
Po vychlazení dort nakrájejte a podávejte. Ozdobit ho můžete marcipánovými mrkvičkami, nastrouhanými ořechy nebo čímkoli jiným podle svých vlastních představ. A pokud milujete mrkvový dort, ale vyhýbáte se mouce, vyzkoušejte tuto bezlepkovou verzi.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě