NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Hrnkový recept na dokonalý dvoubarevný tvarohový koláč s čokoládou
Hrnkový recept na dokonalý dvoubarevný tvarohový koláč s čokoládou
Hrnkový recept na dokonalý dvoubarevný tvarohový koláč s čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Tento dvoubarevný koláč je dokonalým spojením nadýchaného těsta a bohatého kakaového a tvarohového krému. Je ideální pro každou příležitost, kde chcete ohromit své hosty. Tento koláč je nejen chutný, ale i vizuálně atraktivní díky kontrastu světlých a tmavých vrstev. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, takže i méně zkušení cukráři ho zvládnou bez problémů. Kombinace jemného tvarohu a intenzivního kakaa vytváří harmonickou chuť, která uspokojí i ty nejnáročnější. Podávejte ho s čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro ještě větší zážitek. Autor: Jana Jančíková

NejLucka NejLucka    ·   4.6.2024

Hrnkový recept na dokonalý dvoubarevný tvarohový koláč s čokoládou

Tento dvoubarevný koláč je dokonalým spojením nadýchaného těsta a bohatého kakaového a tvarohového krému. Je ideální pro každou příležitost, kde chcete ohromit své hosty. Tento koláč je nejen chutný, ale i vizuálně atraktivní díky kontrastu světlých a tmavých vrstev. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, takže i méně zkušení cukráři ho zvládnou bez problémů. Kombinace jemného tvarohu a intenzivního kakaa vytváří harmonickou chuť, která uspokojí i ty nejnáročnější. Podávejte ho s čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro ještě větší zážitek. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto na plech 30x40cm:

2 hrnky
polohrubá mouka
1 hrnek
moučkový cukr
1/2 hrnku
mléko
1/2 hrnku
olej
3 ks
vejce
1 ks
prášek do pečiva
podle potřeby
kakao
1 ks
jemný tvaroh
1 ks
hrudkovitý tvaroh v alobalu
1 ks
vejce
podle chuti
krystalový cukr
trochu
mléko
1 lžíce
solamyl
na polití
čokoláda
trochu
máslo
trochu
olej
na posypání
kokos
na posypání
burizony
na posypání
čokoládová rýže
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme do těsta všechny ostatní ingredience kromě kakaa.
  2. Plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
  3. Větší část těsta vylijeme na plech, do zbylé části těsta přimícháme kakao a také tmavé těsto vylijeme cik-cak na plech.
  4. Tvarohy utřeme s cukrem, vajíčkem, solamylem a trochou mléka na zředění a cukrárenským sáčkem uděláme proužky na plechu.
  5. Pečeme na 170 stupních asi 35 minut.
  6. Po vychladnutí polijeme čokoládou, kterou jsme nad párou zředili s máslem a olejem a posypeme kokosem, nasekanými burizony a čokoládovou rýží.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář