NejRecept.cz Dezerty Koláče Hrnkový recept na dvoubarevnou jahodovou bublaninu
Hrnkový recept na dvoubarevnou jahodovou bublaninu
Hrnkový recept na dvoubarevnou jahodovou bublaninu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   24.5.2024

Hrnkový recept na dvoubarevnou jahodovou bublaninu

Dvoubarevná bublanina má u nás velký úspěch. Ovoce střídám podle toho, co zrovna dozrává na zahradě. Tentokrát to byly jahody, těším se zase na třešně, pak borůvky, meruňky, švestky a letos to zkusím s višněmi, kterých bude letos na stromě hodně. Autor: Iveta Račekova

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
7 ks
vejce
1 hrnek
krystalový cukr
1/2 hrnku
olej
1/2 hrnku
mléko
2 hrnky
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
trochu
kakao
trochu
rum
podle chuti
ovoce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme s hrnkem (250 ml) krystalového cukru do tuhé pěny, poté zašleháme jeden žloutek po druhém. Následně přidáme olej, mléko, polohrubou mouku a prášek do pečiva.
  2. 3/4 těsta nalijeme na plech vystlaný pečícím papírem. Do 1/4 těsta přidáme trochu kakaa a rumu, promícháme.
  3. Já na vrch dávám ovoce podle toho, co zrovna mám. Pečeme na 170 stupňů cca 20 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář