NejRecept.cz Dezerty Moučníky Hrnkový recept na extra čokoládový blesk s Grankem. Příprava nezabere více než 15 minut.
Hrnkový recept na extra čokoládový blesk s Grankem. Příprava nezabere více než 15 minut.
Hrnkový recept na extra čokoládový blesk s Grankem. Příprava nezabere více než 15 minut.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Pokud hledáte jednoduchý a rychlý recept na vynikající moučník, tento hrnkový koláč je přesně pro vás. Stačí pár základních ingrediencí, které najdete doma – vajíčka, cukr, olej, mouku, prášek do pečiva a Granko. Výsledný koláč ozdobíte lahodnou čokoládovou polevou, kterou snadno připravíte z ohřáté smetany a nalámané čokolády. Perfektní volba pro každou příležitost!

Karambola Karambola    ·   12.7.2024

Hrnkový recept na extra čokoládový blesk s Grankem. Příprava nezabere více než 15 minut.

Pokud hledáte jednoduchý a rychlý recept na vynikající moučník, tento hrnkový koláč je přesně pro vás. Stačí pár základních ingrediencí, které najdete doma – vajíčka, cukr, olej, mouku, prášek do pečiva a Granko. Výsledný koláč ozdobíte lahodnou čokoládovou polevou, kterou snadno připravíte z ohřáté smetany a nalámané čokolády. Perfektní volba pro každou příležitost!

15 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
5 ks
vejce
1 hrnek
krystalový cukr
1 hrnek
polohrubá mouka
1 hrnek
Granko
1/2 hrnek
olej
1 bal.
prášek do pečiva
na polití (hrnek)
kapučíno
na potření
džem

Poleva:

250 ml
smetana ke šlehání
250 g
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Nejprve vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Poté postupně přidáváme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a Grankem.
  2. Připravené těsto rovnoměrně rozetřeme na plech o rozměrech 25x37 cm. Poté ho vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 40 minut.
  3. Po upečení propícháme těsto vidličkou a polijeme kapučínem. Poté potřeme džemem. Na polevu ohřejeme smetanu, do které přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Tímto směsí polijeme celý povrch dortu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář