NejRecept.cz Pečivo Chléb Hrnkový recept na hop šup chléb i pro začátečníky. Večer zamícháme 4 běžné suroviny a ráno pečeme.
Hrnkový recept na hop šup chléb i pro začátečníky. Večer zamícháme 4 běžné suroviny a ráno pečeme.
Hrnkový recept na hop šup chléb i pro začátečníky. Večer zamícháme 4 běžné suroviny a ráno pečeme.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Domácí pečivo je často mnohem lepší než kupované. Pro ty, kteří chtějí experimentovat v kuchyni, je tu jednoduchý hrnkový recept na rychlý chléb, který je ideální i pro začátečníky. Stačí smíchat čtyři běžné ingredience a máte hotovo.

NejLucka NejLucka    ·   29.1.2024

Hrnkový recept na hop šup chléb i pro začátečníky. Večer zamícháme 4 běžné suroviny a ráno pečeme.

Domácí pečivo je často mnohem lepší než kupované. Pro ty, kteří chtějí experimentovat v kuchyni, je tu jednoduchý hrnkový recept na rychlý chléb, který je ideální i pro začátečníky. Stačí smíchat čtyři běžné ingredience a máte hotovo.

15 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny

1 hrnek = 250 ml

3 hrnky
hladká mouka
1 lžička
sušené droždí
2 lžičky
sůl
1,5 hrnku
voda
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Pro výrobu lahodného měkkého chleba potřebujete pouze čtyři základní ingredience. Tyto ingredience důkladně promíchejte vařečkou, dokud nezískáte hustou hmotu. Tuto hmotu poté rukama formujte do tvaru bochníku a umístěte na pekáč vyložený pečicím papírem. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na kuchyňské lince odpočívat a kynout po dobu 8 hodin.
  2. Ideální čas na přípravu tohoto chleba je večer. Večer smícháte suroviny a ráno se pustíte do pečení.
  3. Tento chléb se peče v troubě, kterou si předehřejeme na 250 stupňů. Pečeme 15 minut, pak teplotu snížíme na 200 stupňů a pečeme ještě 30 minut. Během pečení je dobré chléb hlídat.
  4. Před vložením do trouby jsem na vrchní stranu chleba provedla tři řezy nožem. Přeji dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář