NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Hrnkový recept na jemný jablečný koláč Padanka s nádechem skořice
Hrnkový recept na jemný jablečný koláč Padanka s nádechem skořice
Hrnkový recept na jemný jablečný koláč Padanka s nádechem skořice
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Tento koláč jsem nazvala Padanka, protože je z padaných jablek, které jsem našla pod stromem. Zvyknu ho připravovat hlavně z těch raných jablíček, které opadají ze stromu ještě začátkem července. Doporučuji všemi deseti. Těsto je jemné jako pavučinka a skořicová jablka nikdy nic nezkazí. Na vrch samozřejmě nesmí chybět drobenka. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   19.7.2024

Hrnkový recept na jemný jablečný koláč Padanka s nádechem skořice

Tento koláč jsem nazvala Padanka, protože je z padaných jablek, které jsem našla pod stromem. Zvyknu ho připravovat hlavně z těch raných jablíček, které opadají ze stromu ještě začátkem července. Doporučuji všemi deseti. Těsto je jemné jako pavučinka a skořicová jablka nikdy nic nezkazí. Na vrch samozřejmě nesmí chybět drobenka. Autor: Karambola

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

hrnek = 250 ml

2 ks
vejce
1 hrnek
krystalový cukr
2 lžíce
olej
250 g
mascarpone nebo zakysaná smetana
2 hrnky
polohrubá mouka
1 lžička
prášek do pečiva

Dále:

6 ks
středně velká jablka
1 bal.
skořicový cukr

Drobenka:

100 g
máslo
100 g
krystalový cukr
100 g
hrubá mouka
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Nejprve si připravíme drobenku - smícháme rukou všechny potřebné suroviny a dáme do chladničky.
  2. Vajíčka vyšleháme mixérem spolu s cukrem do tuhé pěny, přilijeme olej, následně přidáme mascarpone nebo zakysanou smetanu, přidáme pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a dostaneme trochu hustší těsto, které rozetřeme na plech s pečícím papírem.
  3. Na vrch poklademe na kostičky nakrájená jablka, která jsme smíchali se skořicovým cukrem a na vrch rukama rozmístíme drobenku, kterou jsme si připravili předem.
  4. Dáme péct na 180 stupňů asi půl hodiny – sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář