NejRecept.cz Dezerty Zdravé dezerty Hrnkový recept na nepečený fitness cheesecake bez mouky. Skvělý dezert na nastartování po svátcích.
Hrnkový recept na nepečený fitness cheesecake bez mouky. Skvělý dezert na nastartování po svátcích.
Hrnkový recept na nepečený fitness cheesecake bez mouky. Skvělý dezert na nastartování po svátcích.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lucka

Pouze devět ingrediencí je vše, co potřebujete k vytvoření úžasného a zároveň zdravého cheesecake, jehož příprava je velice snadná. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet. Autor: Lucka

NejLucka NejLucka    ·   2.4.2024

Hrnkový recept na nepečený fitness cheesecake bez mouky. Skvělý dezert na nastartování po svátcích.

Pouze devět ingrediencí je vše, co potřebujete k vytvoření úžasného a zároveň zdravého cheesecake, jehož příprava je velice snadná. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet. Autor: Lucka

30 min
Čas přípravy
Suroviny

Základ:

1 hrnek = 250 ml
1 hrnek
pekanové ořechy
1/4 hrnku
kakao
1/2 hrnku
datle namočené v horké vodě 5 minut

Bílá vrstva:

1 hrnek
kešu ořechy
1/3 hrnku
bílá čokoláda
1 lžička
vanilková esence
1/2 hrnku
kokosové mléko
špetka
sůl

Tmavá vrstva:

1 hrnek
kešu ořechy
1/3 šálku
hořká čokoláda
1-2 lžíce
javorový sirup
1/2 hrnku
kokosové mléko
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
  1. Všechny potřebné ingredience pro základ koláče vložíme do mixéru a zpracujeme je do husté směsi. Tuto směs pak rovnoměrně rozetřeme na dno kulaté formy na pečení menší velikosti, kterou jsme předem vyložili pečicím papírem.
  2. Kešu ořechy jsme nechali namočené ve vodě přes noc, celkem 12 hodin, což je ideální časový úsek pro jejich namáčení. Doporučuje se je namočit večer, aby byly připravené na další kroky přípravy dortu hned ráno. Následně jsme rozpustili bílou čokoládu ve vodní lázni. Po namočení jsme kešu ořechy scedili a dali do mixéru, kde jsme k nim přidali i ostatní ingredience. Vše jsme důkladně promíchali v mixéru, dokud nevznikla hladká směs. Tuto směs jsme pak rozetřeli na již připravený základ dortu.
  3. Koláč umístíme do lednice, aby dobře ztuhl. Po tom, co světlá vrstva pevně stuhne, postupujeme obdobným způsobem při přípravě tmavé vrstvy.
  4. Poté, co naneseme tmavou vrstvu, koláč znovu uložíme do lednice, aby vše pevně stuhlo. Nakonec dort ozdobíme podle vlastní kreativity a nápadů a je připravený k podávání.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář