NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Hrnkový recept na schwarzwaldský dort s višněmi po mém
Hrnkový recept na schwarzwaldský dort s višněmi po mém
Hrnkový recept na schwarzwaldský dort s višněmi po mém
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Kisska

Můj manžel je největší milovník višní, jakého znám. Od čerstvých višní, mražených višní, višňového kompotu, džemu, čokolády, jogurtu atd... až po likér. Takže tento dort patří i jemu.

Kisska Kisska    ·   9.1.2024

Hrnkový recept na schwarzwaldský dort s višněmi po mém

Můj manžel je největší milovník višní, jakého znám. Od čerstvých višní, mražených višní, višňového kompotu, džemu, čokolády, jogurtu atd... až po likér. Takže tento dort patří i jemu.

20 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

Hrnek = 250 ml
1 ks
vejce
1/2 hrníčku
krystalový cukr
1 hrnek
polohrubá mouka
1/2 hrníčku
mléko
1/4 hrníčku
olej
1 lžíce
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva

Puding:

1 ks
višňový kompot ( 700ml)
1 ks
Zlatý klas nebo vanilkový pudink
Vrch:
500 ml
rostlinná šlehačka (Vitala)
1 ks
Pikao (zahuštěné kakaové mléko, 400 g)
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mléko, olej a nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
  2. Upečeme si korpus z uvedených ingrediencí na 180 °C po dobu cca 15 minut. Průměr formy je 26-28 cm. Dno vysteleme papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  3. Uvaříme si náplň z višní, zlatého klasu a vylijeme na korpus. Necháme pořádně vychladit a vršek ozdobíme vyšlehanou šlehačkou s pikaem. Dobrou chuť Vám přeji.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář