Hrnkový švestkový koláč s makovými hromádky

Recept Hrnkový švestkový koláč s makovými hromádky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Sezóna švestek zahájena. Letos se švestek urodilo opravdu dost. Zkusila jsem fantastický švestkový koláček, který jsem vylepšila makovými hromádkami a byla to dobrá volba. Manžel miluje kombinaci švestek a máku. Šla jsem na jistotu :) Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 hrnek = 250 ml
2 hrníčkypolohrubá mouka
1 hrnekkrystalový cukr
1 hrnekmléko
1/2 hrníčkuolej
2 ksvejce
1 bal.prášek do pečiva

Dále:

1 hrnekmletý mák
podle potřebymléko
1 bal.vanilkový cukr
3 lžícekrystalový cukr
1 lžičkaskořice
podle chuti švestky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny. Když máme hustou pěnu, přilijeme mléko a olej. Promícháme. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a připravené těsto nalijeme na plech o rozměru 30x40 cm. Dno mastím tukem a vysypávám polohrubou moukou.
  2. Mletý mák zapařím horkým mlékem. Mléka přidávejte postupně po trošce, abyste neměli příliš řídkou hmotu. Nelze říci přesně, kolik mléka budete potřebovat, záleží na kvalitě máku. Přidáme vanilku, cukr a skořici – promícháme.
  3. Na těsto naneseme lžící hromádky máku a na vrch poklademe rozpůlené švestky řeznou stranou nahoru.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 40 minut.
  5. Vrch po upečení poprášíme cukrem. Dobrou chuť.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit