Slaná velikonoční hrudka je klasika těchto svátků. Někteří ji nazývají také syrek nebo syrec. Receptů na ni existuje neuvěřitelné množství. Mě mamka naučila dělat hrudku naslano – vůbec do ní nepřidávám cukr, který najdete v různých jiných receptech. Určitě ji vyzkoušejte. Stojí za to. Autor: Karambola
Slaná velikonoční hrudka je klasika těchto svátků. Někteří ji nazývají také syrek nebo syrec. Receptů na ni existuje neuvěřitelné množství. Mě mamka naučila dělat hrudku naslano – vůbec do ní nepřidávám cukr, který najdete v různých jiných receptech. Určitě ji vyzkoušejte. Stojí za to. Autor: Karambola
Velikonoční hrudku neboli syrek máme doma nejraději neochucenou. Jen občas do ní přidávám nasekanou jarní cibulku nebo petrželovou nať. Pokud byste chtěli, aby měla výraznější chuť, můžete ji oživit čerstvými bylinkami, mletou paprikou či dokonce olivami.
Když si připravíte hrudku naslano, můžete ji podávat například k šunkám, uzenému masu či dokonce k majonézovému salátu, který připravuji podle tohoto receptu. Případně si ji vychutnejte samostatně jen s čerstvým pečivem.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě