Hruškové cup cakes s pařížskou šlehačkou

Přidal: luckazubata, 2.9.2018
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Hrušky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Konečně začala sezóna hrušek, na kterou jsem se velmi těšila. Miluji hrušky na jakýkoliv způsob - či jen chroupat čerstvé nebo je spotřebovat do sladkých dobrot. Tentokrát jsem připravila tyto sladké muffiny, které se snědli bleskovou rychlostí. Autor: Lucka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: luckazubata, 2.9.2018
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Hrušky
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
3 ksvejce
125 gmásla
150 gvlašských ořechů
100 gpolohrubé mouky
120 gcukru krystal
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.kypřící prášek
Hrušková náplň:
2 kshrušky
2 lžičkycukru moučky
1 lžícemedu
- Do hrnce si nalijeme smetanu, ohřejeme a nalámeme do ní čokoládu. Chvíli povaříme než se čokoláda roztopí a vznikne čokoládová směs.
- Necháme vychladnout. Poté vložíme do lednice asi na 6 hodin.
- Máslo s cukry utřeme do pěny, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.
- Připravíme si hruškovou směs. Hrušky rozmixujeme v mixéru spolu s 2 lžičkami cukru moučka a lžící medu.
- Těsto rozdělíme do košíčků ve formě na muffiny, dáme trochu těsta, poté trochu hruškové směsi a znovu těsto. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 20 minut. Poté necháme vychladnout.
KOMENTÁŘE K RECEPTU