Hruškové cup cakes s pařížskou šlehačkou

Konečně začala sezóna hrušek, na kterou jsem se velmi těšila. Miluji hrušky na jakýkoliv způsob - či jen chroupat čerstvé nebo je spotřebovat do sladkých dobrot. Tentokrát jsem připravila tyto sladké muffiny, které se snědli bleskovou rychlostí. Autor: Lucka

Přidal:, 2.9.2018
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Hruškové cup cakes s pařížskou šlehačkou

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
125 gmásla
150 gvlašských ořechů
100 gpolohrubé mouky
120 gcukru krystal
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.kypřící prášek
Hrušková náplň:
2 kshrušky
2 lžičkycukru moučky
1 lžícemedu

Postup přípravy

  1. Do hrnce si nalijeme smetanu, ohřejeme a nalámeme do ní čokoládu. Chvíli povaříme než se čokoláda roztopí a vznikne čokoládová směs.
  2. Necháme vychladnout. Poté vložíme do lednice asi na 6 hodin.
  3. Máslo s cukry utřeme do pěny, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.
  4. Připravíme si hruškovou směs. Hrušky rozmixujeme v mixéru spolu s 2 lžičkami cukru moučka a lžící medu.
  5. Těsto rozdělíme do košíčků ve formě na muffiny, dáme trochu těsta, poté trochu hruškové směsi a znovu těsto. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 20 minut. Poté necháme vychladnout.
  6. Vychlazenou čokoládovou směs si vyšleháme a naplníme jí zdobičku. Každý cupcake ozdobíme a zakončíme mandlovými hoblinkami.