Hruškové muffiny

Hruškové muffiny od sonizny.

Přidal:, 11.3.2016
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Hrušky
Recept Hruškové muffiny

Suroviny

Suché ingredience:
200 gpolohrubá mouka
50 gcukr moučka
1/2 lžičkykypřící prášek do pečiva
1/4 lžičkysůl
1/4 lžičkyskořice
1/4 lžičkyhřebíček
Tekuté ingredience:
150 mlmléko polotučné
50 mlolej slunečnicový
1 ksvejce
1/4 lžičkyvanilkový extrakt
Na dokončení:
2 kshruška

Postup přípravy

  1. Neprve si vyšleháme mléko s olejem a vejcem a nakonec přidáme i vanilkový extrakt, který celé těsto příjemně provoní.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. V druhé míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, skořici a hřebíček, který jsme v hmoždíři rozdrtili na prášek. Mám dojem, že hřebíček je možné už koupit drcený, ale čerstvě drcený má výraznější chuť. Je s tím sice více práce, ale rozhodně to stojí za to.
  3. Nyní můžeme obě připravené mísy smíchat a připravit si hladké těsto.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Hrušky (oloupané, zavařené či čerstvé) nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme je do těsta a pořádně promícháme.
  5. Těsto nalijeme do formiček na muffiny do výšky asi dvou třetin. Tento typ muffinů velmi dobře stoupá, takže budeme mít nádhernou čepičku.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Pečeme je asi 20 minut na 200 °C.