Hruškový koláč s nádechem vanilky

Jednoduchý ovocný koláč, který zmizí z talíře za pár minut. Není příliš sladký, je chutný a během letních dní ho doporučuji. Autor: Lucka

Recept Hruškový koláč s nádechem vanilky

Suroviny

200 gpolohrubé mouky
10 lžicmoučkového cukru
125 gmásla
3 ksvejce
2 lžičkyprášku do pečiva
1 balíčekvanilkového cukru
máslo a hrubá mouka na formu
hrušky

Postup přípravy

  1. Máslo smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, pak vmícháme žloutky, mouku, prášek do pečiva a vše důkladně promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, do něj a také na horu dáme hrušky nakrájené na malé kostičky.
  3. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce