Hruškový kompot z trouby

Musim se pochválit, povedly se. Fantastické hrušky zavařené v troubě. Autor: Haanka

Přidal:, 5.10.2016
Kategorie: Kompoty, Zavařeniny, Hrušky, Podle ovoce
Recept Hruškový kompot z trouby

Suroviny

hrušky
kyselina citronová
hřebíčky
Nálev:
1 lvody
400 gcukru

Postup přípravy

  1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové aby nezhnědly. Pak naskládáme do sklenic, do každé jsem dala 2 hřebíčky. Zalijeme nálevem (Nálev: 1 l vody, 400 g cukru).Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Troubu rozehřát na HV 150, sklenice poskládat na plech tak, aby vedle každé bylo trošku místa, nedotýkat se.
  3. Do plechu nalít tak 1,5 až 2 cm vody a šup do trouby.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Po 5ti minutách snížit na 90 a po 20ti minutách vyndat, nechat vychladnout dnem vzhůru.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL