Husí stehna v šouletu

Přidal: Makronka, 8.11.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Klasický recept, pocházející z židovské kuchyně. Časově poněkud náročnější, ale výborné chuti. Pokud máte rádi kroupy a hrách, tak určitě vyzkoušejte i tuto luxusní přílohu. Hodí se k jakémukoliv masu nebo je to vhodné i jako vegetariánské hlavní jídlo, ke kterému můžete podávat zeleninový salát. Autor: Makronka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Makronka, 8.11.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
4 kshusí stehna
dle chutisůl
dle chutikmín
150 gsuchého hrachu nebo cizrny
150 gkrup
1 ksvětší cibule
2 stroužkyčesneku
majoránka
pepř
- Den předem několikrát propláchneme kroupy a namočíme je do čisté vody. Hrách přebereme a namočíme zvlášť. Druhý den ke kroupám přidáme lžíci sádla, sůl a kmín a uvaříme doměkka. Hrách vaříme ve stejné vodě, v které se namáčel, k napůl uvařenému teprve přidáme sůl a dovaříme doměkka. Obojí po uvaření scedíme.
- Stehna očistíme, osolíme a posypeme kmínem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme víkem a pečeme v troubě na 200°C hodinu. Pak víko odkryjeme, stehna pořádně propícháme vidličkou, slijeme sádlo, které pustila. Zvýšíme teplotu na 230°C a pečeme asi půl hodiny do úplného změknutí. Občas zkontrolujeme, podle potřeby podlijeme a povrch přeléváme výpekem.
- Na odlitém husím sádle usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, Smícháme s kroupami a hrachem, ochutíme majoránkou a česnekem utřeným se solí. Směs vložíme do pekáče vymazaného husím sádlem, navrch položíme upečená stehna, trochu polijeme výpekem a krátce (asi 15 minut) zapečeme při 250°C. Delším pečením by se maso i směs vysušily.
- Podáváme se sterilovanými okurkami nebo dušeným kysaným zelím.
Můj blog: Mlsoty
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Husacie stehná v šolete.
KOMENTÁŘE K RECEPTU