NejRecept.cz Luštěniny Fazole Hustá fazole s klobáskou nebo vepřovým masem
Hustá fazole s klobáskou nebo vepřovým masem
Recept Hustá fazole s klobáskou nebo vepřovým masem
Foto: Triniti

Sice ne velmi lehké jídlo, ale velmi chutné. Fazole s česnekem a uzeným vepřovým masíčkem nebo klobáskou. Hotová delikatesa. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   16.2.2015

Hustá fazole s klobáskou nebo vepřovým masem

Sice ne velmi lehké jídlo, ale velmi chutné. Fazole s česnekem a uzeným vepřovým masíčkem nebo klobáskou. Hotová delikatesa. Autor: Triniti

15 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
červené fazole
500 g
uzené vepřové maso nebo klobása
1 ks
červená cibule
3 stroužky
česnek
4 ks
bobkový list
1 lžíce
hladká mouka
330 g
zakysaná smetana
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Fazole si namočíme přes noc ve vodě. Na druhý den si ji dáme vařit do osolené vody, přidáme uzené maso nebo klobásu a bobkový list.
  2. Na hrubém struhadle si nastrouháme cibuli, česnek a smícháme.
  3. Když máme fazole měkkou, přidáme nastrouhanou cibuli s česnekem.
  4. Jako poslední přidáme zakysanou smetanu, do které jsme si přidali 1 lžíci mouky a krátce povaříme.
  5. Před podáváním vyjmeme maso nebo klobásku a nakrájíme ji na menší kousky. Vložíme zpět a promícháme. Podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář