Hustá fazole s klobáskou nebo vepřovým masem

Sice ne velmi lehké jídlo, ale velmi chutné. Fazole s česnekem a uzeným vepřovým masíčkem nebo klobáskou. Hotová delikatesa. Autor: Triniti

Přidal:, 16.2.2015
Kategorie: Luštěniny, Fazole, Vepřové, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Hustá fazole s klobáskou nebo vepřovým masem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgčervené fazole
500 guzené vepřové maso nebo klobása
1 ksčervená cibule
3 stroužkyčesnek
4 ksbobkový list
1 lžícehladká mouka
330 gzakysaná smetana
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Fazole si namočíme přes noc ve vodě. Na druhý den si ji dáme vařit do osolené vody, přidáme uzené maso nebo klobásu a bobkový list.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na hrubém struhadle si nastrouháme cibuli, česnek a smícháme.
  3. Když máme fazole měkkou, přidáme nastrouhanou cibuli s česnekem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Jako poslední přidáme zakysanou smetanu, do které jsme si přidali 1 lžíci mouky a krátce povaříme.
  5. Před podáváním vyjmeme maso nebo klobásku a nakrájíme ji na menší kousky. Vložíme zpět a promícháme. Podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť!Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky