Germknödel je větší buchta na páře, kterou mnozí znají především z rakouských sjezdovek. Charakteristická je nadýchaným těstem, které doplňují povidla, vanilkový pudink a mák. Nedávno jsem se do ní pustila a musím říct, že výsledek byl více než perfektní. Autor: Jana Spurná
Germknödel je větší buchta na páře, kterou mnozí znají především z rakouských sjezdovek. Charakteristická je nadýchaným těstem, které doplňují povidla, vanilkový pudink a mák. Nedávno jsem se do ní pustila a musím říct, že výsledek byl více než perfektní. Autor: Jana Spurná
Příprava alpského knedlíku Germknödel se podobá té, se kterou se setkáte u běžných buchet na páře. Jediným rozdílem je to, že v tomto případě vaříte i vanilkový pudink, se kterým buchtu podáváte. To, čím ji naplníte, záleží čistě na vás. Já jsem použila povidla.
Při tvarování buchet nezapomínejte, že na rozdíl od běžných buchet na páře je Germknödel větší. Kromě povidel ho můžete plnit i mraženým, zavařeným či dokonce čerstvým ovocem podle svých preferencí.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě