NejRecept.cz Sladká jídla Ovocné knedlíky Plněné knedlíky na páře Ikonický rakouský Germknödel. Luxusní knedlík na páře s povidly a vanilkovým pudinkem.
Ikonický rakouský Germknödel. Luxusní knedlík na páře s povidly a vanilkovým pudinkem.
Recept Ikonický rakouský Germknödel. Luxusní knedlík na páře s povidly a vanilkovým pudinkem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Spurná

Germknödel je větší buchta na páře, kterou mnozí znají především z rakouských sjezdovek. Charakteristická je nadýchaným těstem, které doplňují povidla, vanilkový pudink a mák. Nedávno jsem se do ní pustila a musím říct, že výsledek byl více než perfektní. Autor: Jana Spurná

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.1.2025

Ikonický rakouský Germknödel. Luxusní knedlík na páře s povidly a vanilkovým pudinkem.

Germknödel je větší buchta na páře, kterou mnozí znají především z rakouských sjezdovek. Charakteristická je nadýchaným těstem, které doplňují povidla, vanilkový pudink a mák. Nedávno jsem se do ní pustila a musím říct, že výsledek byl více než perfektní. Autor: Jana Spurná

40 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

3 hrnky
polohrubá mouka
1/2 kostky
droždí
3 lžíce
krupicový cukr
1 hrnek
mléko
1 ks
vejce

Náplň:

podle potřeby
povidla

Poleva:

700 ml
mléko
1 ks
vanilkový pudink (prášek)
podle potřeby
krupicový cukr

Dále:

podle potřeby
mák
podle potřeby
cukr
podle potřeby
máslo
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření

Příprava alpského knedlíku Germknödel se podobá té, se kterou se setkáte u běžných buchet na páře. Jediným rozdílem je to, že v tomto případě vaříte i vanilkový pudink, se kterým buchtu podáváte. To, čím ji naplníte, záleží čistě na vás. Já jsem použila povidla.

  1. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek.
  2. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny na těsto, přidáme hotový kvásek a vypracujeme pevné těsto, které necháme alespoň hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné části, naplníme je povidly, necháme ještě 10 minut kynout a poté je vaříme na páře 12 minut.
  4. Když máme knedlíky hotové, uvaříme řidší pudink, který osladíme podle svých preferencí.
  5. Na talíř dáme horký pudink a na něj umístíme Germknödel, který přelijeme máslem a posypeme mákem smíchaným s cukrem.

Při tvarování buchet nezapomínejte, že na rozdíl od běžných buchet na páře je Germknödel větší. Kromě povidel ho můžete plnit i mraženým, zavařeným či dokonce čerstvým ovocem podle svých preferencí.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář