NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Indiánci s nadýchaným sněhem. Klasický piškotový základ můžete takto vylepšit.
Indiánci s nadýchaným sněhem. Klasický piškotový základ můžete takto vylepšit.
Recept Indiánci s nadýchaným sněhem. Klasický piškotový základ můžete takto vylepšit.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Toto cukroví jsem připravovala už několikrát, protože v naší rodině je velmi oblíbené. Kromě Vánoc se u nás často objevuje i během roku. Tentokrát jsem ho vylepšila a pod každého indiánka jsem dala plněnou jahodovou piškotu. Výsledek byl úžasný. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   23.11.2024

Indiánci s nadýchaným sněhem. Klasický piškotový základ můžete takto vylepšit.

Toto cukroví jsem připravovala už několikrát, protože v naší rodině je velmi oblíbené. Kromě Vánoc se u nás často objevuje i během roku. Tentokrát jsem ho vylepšila a pod každého indiánka jsem dala plněnou jahodovou piškotu. Výsledek byl úžasný. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas přípravy
Suroviny

Indiánci:

4 ks
bílky
250 g
krystalový cukr
3 lžíce
marmeláda podle chuti
1 lžička
citrónová šťáva
podle potřeby
plněné piškoty

Poleva:

4 ks
čokoláda
podle potřeby
tuk
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy

Ať už na Vánoce nemáte čas, nebo jen toužíte po něčem dobrém a sladkém, indiánci jsou tou nejlepší volbou. Jejich příprava není náročná, přičemž recept si můžete upravovat přesně podle svých představ.

  1. Do bílků pokojové teploty nasypeme cukr a metličkou prošleháme, aby se rozpustil.
  2. Mezitím si připravíme hrnec s vodou. Jakmile začne vařit, navrch umístíme misku s bílky a cukrem. Dáváme však pozor, aby se miska nedotýkala vody a bílky se neuvařily.
  3. Bílky šleháme nad párou elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň minimálně 15 minut. Poté přidáme marmeládu, citrónovou šťávu a ještě chvíli šleháme.
  4. Bílkovou směs odstavíme z tepla, necháme trochu vychladnout a vložíme do cukrářského sáčku, pomocí kterého zdobíme piškoty. Já jsem použila plněné piškoty obalené v čokoládě, ale vhodné jsou i klasické nebo základ upečený z lineckého těsta.
  5. Cukroví vložíme na přibližně 2 hodiny do ledničky a následně ho namáčíme v čokoládě, kterou jsme rozpustili s trochou tuku. Čokoládu je potřeba rozpustit ve větším množství a v hlubší nádobě, aby se dal indiánek ponořit celý.
  6. Hotové cukroví dáme znovu do ledničky ztuhnout a podáváme.

Do čokoládové polevy nepřidáváme příliš mnoho tuku, aby nebyla průsvitná. Já jsem rozpustila čtyři čokolády s přibližně 1 cm tuku. Při namáčení stačí indiánka chytit za piškotu a ponořit špičkou dolů. Pokud jste cukroví nechali dostatečně dlouho v ledničce, sníh by měl na piškotu dobře držet a neměl by spadnout.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář