Indická kuřecí směs s opečeným bramborem

Recept Indická kuřecí směs s opečeným bramborem

Přidal: Danula Vašíčková, 1.2.2019

Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Trochu zahraničí v naší domácí kuchyni zaškodí. Někdy je dobré uvařit i exotičtější jídla. Jejich chuť je mnohem výraznější. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Danula Vašíčková, 1.2.2019

Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

cca 500 gkuřecího masa
dle chutitmavá sojová omáčka (nejlepší je originál čínská)
dle chutikari koření
dle chutigrilovací koření s česnekem
1 ksstředně velká cibule (na klínky)
4-6 stroužkůčesneku (na silné plátky)
1 ksmrkev (nahrubo nastrouhat)
1/2 kspórku (na půlkolečka)
kousekbílého zelí (najemno nakrouhat)
1 sklenkasterilovaných fazolových klíčků (scedit)
1 lžičkaSambal Oelek (pasta z chilli papriček)
1 kostkakuřecího vývaru
sůl
cukr
olej
voda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso nakrájíme na silnější proužky, posypeme grilovacím kořením a kari, pokapeme tmavou sojovou omáčkou, důkladně promneme a uložíme přes noc do ledničky.
  2. Poté na oleji orestujeme cibuli s česnekem, přisypeme čerstvou zeleninu a zprudka opečeme.
  3. Odložíme stranou do misky, do pánve přidáme olej a zprudka na něm zarestujeme maso. Zalijeme tmavou sojovou omáčkou, přidáme zeleninu, Sambal Oelek, fazolové klíčky, kari, asi lžičku cukru a kostku bujonu, rozmíchanou v troše vody.
  4. Promícháme, případně zahustíme trochou hotové jíšky a dochutíme solí.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit