V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr. Přilijeme mléko (není dobré přidávat úplně studené mléko, pak se karamel nalepí na hrnec a dlouho trvá, než se zase rozpustí. Doporučuji mléko trochu ohřát v mikrovlnce) a počkáme, dokud nezačne vřít.
Z koření si vyrobíme směs: Smícháme 1 vrchovatou lžičku skořice (může být mletá, ale lepší je celá nasekaná nadrobno), půl lžičky kuliček pepře, půl lžičky hřebíčku (opět je lepší v celku, ale ani mletý nevadí), lžičku zázvoru a půl lžičky kardamonu (asi jiný než mletý nebude). Přidáme do vroucího mléka a ještě 5 minut vaříme.
V konvičce uvaříme půl litru opravdu černého čaje (doporučuji sypaný, pokud budete vařit z pytlíkového, tak víc pytlíků na konvičku). Přes sítko přilijeme svařené mléko s kořením a podáváme.