Irský pastýřský koláč

Recept Irský pastýřský koláč

Přidal: , 23.3.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ideální kombinace bramborové kaše, sýra, vajíček a masa. Hotová delikatesa. Dobrou chuť! Autor: Gaštanka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.3.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 gmleté maso
3 kscibule
3 ksstředně velká mrkev
5 lžichrách
5 stroužkůčesnek
3 lžícerajčatové pyré nebo protlak
olivový olej
pepř
sůl

Bramborová kaše:

5 ksstředně velké brambory
150 mlmléka
2 lžícesmetana
2 lžícemáslo
sůl
pepř

Dále budeme potřebovat:

150 gtvrdý sýr
4 ksvejce

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory očistíme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Ve druhém hrnci uvaříme vajíčka natvrdo a ve třetím hrnci uvaříme mrkev.
  2. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, kterou jsme nakrájeli na drobno, přidáme mleté maso a smažíme, dokud nemáme maso hotové. Přidáme hrách, uvařenou mrkev a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme rajčatové pyré a vše spolu spojíme. Odstraníme z tepla.
  3. Bramborová kaše: Brambory přecedíme, přidáme mléko, smetanu, sůl, pepř, máslo a zpracujeme hladkou kaši.
  4. Připravíme si zapékací mísu. Na dno zapékací mísy navrstvíme tenkou vrstvu bramborové kaše, pak masovou směs a následně bramborovou kaši. Na vrch poklademe rozkrojené natvrdo uvařená vejce, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme petrželkou a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Dobrou chuť! 
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit