NejRecept.cz Přílohy Rýže Rizoto Italské houbové rizoto s parmazánem
Italské houbové rizoto s parmazánem
Recept Italské houbové rizoto s parmazánem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   12.2.2021

Italské houbové rizoto s parmazánem

My doma milujeme rizoto. Ať už na český nebo italský způsob. Dnes jsem dělala houbové rizoto, extrémně šťavnaté a s bílým vínem. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
250 g
rýže arborio
200 ml
bílé víno
200 ml
vývar
6 ks
žampiony
3 stroužky
česnek
1 ks
cibule
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli s česnekem.
  2. Přidáme nakrájené houby a restujeme. Přidáme rýži arborio a krátce ji osmahneme. Zalijeme teplým vývarem a ohřátým vínem. Dusíme na nízkém ohni, dokud se rýže uvarí.
  3. Na závěr přidávám i 3 lžíce parmezánu a zamíchám. Pokud přidáte více, dosáhnete krémovější konzistenci, my však doma máme rádi řidší.
  4. Před podáváním vrch posypeme parmazánem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář