Italské houbové rizoto s parmazánem

Recept Italské houbové rizoto s parmazánem

Přidal: Karambola, 12.2.2021

Kategorie: Rizoto, Rýže, Přílohy, Oběd, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

My doma milujeme rizoto. Ať už na český nebo italský způsob. Dnes jsem dělala houbové rizoto, extrémně šťavnaté a s bílým vínem. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Karambola, 12.2.2021

Kategorie: Rizoto, Rýže, Přílohy, Oběd, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

250 grýže arborio
200 mlbílé víno
200 mlvývar
6 ksžampiony
3 stroužkyčesnek
1 kscibule
podle potřebyolej
podle chutisůl
podle chutipepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli s česnekem.
  2. Přidáme nakrájené houby a restujeme. Přidáme rýži arborio a krátce ji osmahneme. Zalijeme teplým vývarem a ohřátým vínem. Dusíme na nízkém ohni, dokud se rýže uvarí.
  3. Na závěr přidávám i 3 lžíce parmezánu a zamíchám. Pokud přidáte více, dosáhnete krémovější konzistenci, my však doma máme rádi řidší.
  4. Před podáváním vrch posypeme parmazánem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit