Italské rohlíky s oříšky

Někde na internetu jsem zahlédla recept na sladké rohlíky s oříšky. Našla jsem je pod názvem italské rohlíky, ale nevím zda Italové tyto rohlíky připravují nebo to je jen shoda náhod, že mají tento název. S těstem se pracovalo fajn, trochu lepilo, ale pokud pořádně posypete pracovní desku moukou, nebudete mít žádný problém. Napekla jsem a měli jsme sladkou chuťovku k odpolední kávě. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 23.5.2017
Kategorie: Pečivo, Moučníky
Italské rohlíky s oříšky

Suroviny

Těsto:
2 šálkyhladké mouky
1 bal.máslo
1/2 šálkucukru
3/4 šálkuzakysané smetany
špetkasoli
1 ksžloutek
Na potření těsta:
2 ksbílky
Náplň:
1 šálekmletých ořechů
1 šálekcukru
2 PLskořice
Na potření rohlíků:
1 ksžloutek
1 KLolej

Postup přípravy

  1. Ručním šlehačem utřeme máslo s moučkovým cukrem a žloutkem a špetkou soli.
  2. Potom přidáme zakysanou smetanu, mouku a vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce 60 minut.
  3. V menší misce si smícháme ořechy s cukrem a skořicí.
  4. Těsto rozdělíme na 4 části. Každou vyválíme do kruhu na tenko. Potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme ořechovou nádivkou.
  5. Nyní každý díl rozdělíme na 8 trojúhelníků a každý trojúhelník svineme do rohlíka.
  6. Potřeme žloutkem a posypeme ještě ořechovou nádivkou.
  7. Pečeme na 175 ° asi 13 minút. Budú se zdát ještě bílé, ale už jsou .. :)