Jablečná krémová mřížka na hrnky

Recept Jablečná krémová mřížka na hrnky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Připravený opravdu za pár minut a výsledek je fantastický. Jablkové koláče patří jednoznačně mezi mé oblíbené. A to hlavně kvůli chuti a samozřejmě i díky nenáročné přípravě. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

2 ksvejce
1/2 hrnku (1 hrnek '= 200 ml)krystalový cukr
1 hrnekmléko
1 bal.vanilkový cukr
1 lžičkaprášek do pečiva
2 hrnkyhladká mouka
dle potřebyjablko

Krém:

1 ksvejce
1 lžícebramborový škrob
1 hrnekmléko
2 lžícekrystalový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme krém. V mléce rozmícháme vejce a lžíci škrobu a 2 lžíce cukru. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkou, přidáme mléko a na závěr i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Připravíme si formu, kterou vymažeme máslem a poklademe nakrájená jablka, která zalijeme připraveným těstem.
  4. Pomocí cukrářského sáčku uděláme z krému mřížku a dáme péct. Pečeme asi půl hodinu při teplotě 180 stupňů.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit