Jablečné řezy bez pečení

Nepečené jablečné řezy se šlehačkou. Autor: Naďa.

Recept Jablečné řezy bez pečení

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 bal.BeBe sušenek
1000 goloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek
500 mlvody+6 lžic (na rozmíchání pudinku)
2 bal.vanilkové pudinkové prášky (Dr.Oetker)
150 gkrupicového cukru
čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citronu
panák rumu
1 lžičkamleté skořice
2 kelímky33% šlehačkové smetany

Postup přípravy

  1. Dno pekáčku (30 x 20 cm) vyskládáme v jedné vrstvě sušenkami.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do dostatečně velkého hrnce dáme nastrouhaná jablka, přidáme 500 ml vody a vaříme cca 5 minut.
  3. Pudinkové prášky rozmícháme spolu s 6 lžicemi vody a nalejeme k podušeným jablkům. Přidáme cukr a skořici a vaříme do zhoustnutí cca 8 minut. Pak přidáme citronovou šťávu a rum.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Polovinu jablečné hmoty (klidně horkou) rozetřeme na sušenky. Na jablka zase naskládáme bebečka a pak zbytek jablek. Nahoru opět sušenky. Můžeme pokropit rumíkem a necháme zcela vychladnout.
  5. Šlehačku vyšleháme dotuha (kdo chce, může dát ztužovač nebo cukr dle chuti). Na chladný moučník natřeme šlehačku a můžeme mlsat.Tip: Jahodový džem bez chemie

Autor: Naďa I. (Rebeka)