Jablečné řezy bez pečení

Přidal: rebeka, 8.10.2015
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty, Jablka, Podle ovoce, Jablečný koláč, Koláče
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Nepečené jablečné řezy se šlehačkou. Autor: Naďa.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 8.10.2015
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty, Jablka, Podle ovoce, Jablečný koláč, Koláče
SUROVINY
Budeme potřebovat:
3 bal.BeBe sušenek
1000 goloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek
500 mlvody+6 lžic (na rozmíchání pudinku)
2 bal.vanilkové pudinkové prášky (Dr.Oetker)
150 gkrupicového cukru
čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citronu
panák rumu
1 lžičkamleté skořice
2 kelímky33% šlehačkové smetany
- Dno pekáčku (30 x 20 cm) vyskládáme v jedné vrstvě sušenkami.
- Do dostatečně velkého hrnce dáme nastrouhaná jablka, přidáme 500 ml vody a vaříme cca 5 minut.
- Pudinkové prášky rozmícháme spolu s 6 lžicemi vody a nalejeme k podušeným jablkům. Přidáme cukr a skořici a vaříme do zhoustnutí cca 8 minut. Pak přidáme citronovou šťávu a rum.
- Polovinu jablečné hmoty (klidně horkou) rozetřeme na sušenky. Na jablka zase naskládáme bebečka a pak zbytek jablek. Nahoru opět sušenky. Můžeme pokropit rumíkem a necháme zcela vychladnout.
- Šlehačku vyšleháme dotuha (kdo chce, může dát ztužovač nebo cukr dle chuti). Na chladný moučník natřeme šlehačku a můžeme mlsat.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU