Jablečné řezy s vůni skořice

Citronový cukr je ve stejném balení jako vanilkový cukr. Tak ať vás neodrazují některé suroviny v seznamu, už jsem se dokonce setkala s tím, že citronový cukr se dal nahradit klasickým vanilkovým. Tak určitě vyzkoušejte. Ale s tím citrónovým to je opravdu velmi dobré. Dostanete ho v každém obchodě, já jsem ho koupila například v Bille. Autor: Simona

Přidal:, 1.11.2018
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jablka
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jablečné řezy s vůni skořice

Suroviny

Těsto:
400 ghladké mouky
200 gmásla
8 lžicmléka
1 kscelé vejce
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prdopeč
Náplň:
750 goloupaných jablek
2 sáčkyvanilkového pudinku
1 bal.citronový cukr
troškacitronové kůry
200 gmoučkového cukru
dle chutimletá skořice

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na dvě poloviny.  Z obou půlek vyválíme plát. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Náplň: oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme pudinky (prášek) citronový cukr s citronovou kůru a moučkový cukr. Vše důkladně promícháme.
  3. První plát dáme na vymazaný plech.  Rozetřeme jablečnou náplň. Posypeme skořicí dle chuti. 
    (Já ještě posypala troškou mletých ořechů).Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Překryjeme druhým plátem těsta. 
  5. Těsto zlehka propícháme vidličkou a vložíme do trouby předem vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 35 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.