Nadýchané a voňavé jablečné šátečky, které vás skvěle zasytí. U nás doma je máme velmi rádi hlavně k snídani nebo jako rychlou svačinu. Jejich příprava je trochu zdlouhavější ve srovnání s jinými kynutými koláči, ale rozhodně stojí za to. Autor: Jitka Smejkalová
Nadýchané a voňavé jablečné šátečky, které vás skvěle zasytí. U nás doma je máme velmi rádi hlavně k snídani nebo jako rychlou svačinu. Jejich příprava je trochu zdlouhavější ve srovnání s jinými kynutými koláči, ale rozhodně stojí za to. Autor: Jitka Smejkalová
Těsto na šátečky je univerzální a můžete ho naplnit čímkoliv – tvarohem, džemem, mákem nebo povidly. Výborná je například varianta s rumem. Já jsem ale tentokrát použila voňavá jablka, která jsem povařila s hřebíčkem a skořicí.
Upečené šátečky můžete po vytažení z trouby potřít rozpuštěným tukem, díky čemuž budou ještě měkčí a lepší. A pokud jste milovníkem sladkého, můžete šátečky klidně posypat moučkovým cukrem.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě