NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jablečné tornádo - fantastický strouhaný jablečný koláček s pudinkem
Jablečné tornádo - fantastický strouhaný jablečný koláček s pudinkem
Recept Jablečné tornádo - fantastický strouhaný jablečný koláček s pudinkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   20.2.2019

Jablečné tornádo - fantastický strouhaný jablečný koláček s pudinkem

Jablkové buchty nebo zákusky jsem zvykla kombinovat s tvarohem nebo se zakysanou smetanou, ale s pudinkem to je mnohem lepší. Určitě vyzkoušejte tento dokonalý jablečný koláček, který si oblíbíte. Autor: Triniti

40 min
Čas přípravy
75 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 hrnky
hladká mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
1 hrnek
moučkový cukr
250 g
máslo
6 ks
žloutky
2 PL
zakysaná smetana

Náplň:

10 ks
jablka
1/4 hrnku
voda
1 hrnek
kr. cukr
1 lžička
skořice
1 PL
bramborový škrob
4 PL
citrónová šťáva
4 PL
strouhanka

Bílková pěna:

6 ks
bílky
1/2 hrnku
kr. cukr
1 bal.
vanilkový pudink
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a vypracujeme kuličku, kterou rozdělíme na dvě části v poměru 1:2. Obě kuličky zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky /doporučuji menší kuličku dát do mrazáku, bude se lépe strouhat na vrch koláčku/.
  2. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a dáme je do hrnce, zasypeme je cukrem, skořicí, polijeme citronovou šťávou. Dusíme asi 15 minut, dokud nezměknou. Přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali škrob a vaříme do zhoustnutí.
  3. Připravíme si plech, dno vyložíme pečícím papírem a troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Na dno plechu rovnoměrně nastrouháme větší část těsta. Dáme péct na 8 minut a pak necháme mírně vychladnout. Potom těsto posypeme strouhankou.
  4. Na těsto se strouhankou navrstvíme jablíčka a bílkovou pěnu - bílky vyšleháme s cukrem do tuhé lesklé pěny a nakonec vmícháme pudinkový prášek (na nejnižších otáčkách mixéru).
  5. Na pěnu nastrouháme menší část těsta a dáme péct dále na 170 stupňů asi 50 minut - sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář