Jablečné tornádo - fantastický strouhaný jablečný koláček s pudinkem

Recept Jablečné tornádo - fantastický strouhaný jablečný koláček s pudinkem

Přidal: , 20.2.2019

Kategorie: Koláče, Zákusky, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jablkové buchty nebo zákusky jsem zvykla kombinovat s tvarohem nebo se zakysanou smetanou, ale s pudinkem to je mnohem lepší. Určitě vyzkoušejte tento dokonalý jablečný koláček, který si oblíbíte. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.2.2019

Kategorie: Koláče, Zákusky, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Jablka

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

4 hrnkyhladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
1 hrnekmoučkový cukr
250 gmáslo
6 ksžloutky
2 PLzakysaná smetana

Náplň:

10 ksjablka
1/4 hrnkuvoda
1 hrnekkr. cukr
1 lžičkaskořice
1 PLbramborový škrob
4 PLcitrónová šťáva
4 PLstrouhanka

Bílková pěna:

6 ksbílky
1/2 hrnkukr. cukr
1 bal.vanilkový pudink

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a vypracujeme kuličku, kterou rozdělíme na dvě části v poměru 1:2. Obě kuličky zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky /doporučuji menší kuličku dát do mrazáku, bude se lépe strouhat na vrch koláčku/.
  2. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a dáme je do hrnce, zasypeme je cukrem, skořicí, polijeme citronovou šťávou. Dusíme asi 15 minut, dokud nezměknou. Přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali škrob a vaříme do zhoustnutí.
  3. Připravíme si plech, dno vyložíme pečícím papírem a troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Na dno plechu rovnoměrně nastrouháme větší část těsta. Dáme péct na 8 minut a pak necháme mírně vychladnout. Potom těsto posypeme strouhankou.
  4. Na těsto se strouhankou navrstvíme jablíčka a bílkovou pěnu - bílky vyšleháme s cukrem do tuhé lesklé pěny a nakonec vmícháme pudinkový prášek (na nejnižších otáčkách mixéru).
  5. Na pěnu nastrouháme menší část těsta a dáme péct dále na 170 stupňů asi 50 minut - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit