Jablečné tornado s čokoládou a zakysanou smetanou

Recept Jablečné tornado s čokoládou a zakysanou smetanou
FOTO OD VÁS
Recept Jablečné tornado s čokoládou a zakysanou smetanouRecept Jablečné tornado s čokoládou a zakysanou smetanou
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Šťavnatý koláč z hrnku, který si zamilujete. Je šťavnatý díky jablkům, sladký díky čokoládové polevě a chutný díky všem zkombinovaným surovinám. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Recept Jablečné tornado s čokoládou a zakysanou smetanouRecept Jablečné tornado s čokoládou a zakysanou smetanou
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 hrnek = 250 ml
5 ksjablko
2 a 1/2 hrnkupolohrubá mouka
1 hrnekkrystalový cukr
1 hrnekmléko
1/2 hrnkurostlinný olej
2 ksvejce
2 lžičkyskořice
2 lžícekakao
1 bal.vanilkový cukr
1 lžičkajedlá soda
1 bal.prášek do pečiva
podle chutidžem
2 kelímkyzakysaná smetana
2 bal.čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Jablka očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V misce smícháme všechny suroviny - mouku, cukr, mléko, olej, vajíčka, vanilku, skořici, kakao, jedlou sodu a prášek do pečiva.
  2. Přidáme nastrouhaná jablka a vše spolu promícháme.
  3. Připravené těsto nalijeme na plech o rozměrech 30x40 cm (dno jsme vymastili olejem) a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu - sledujeme.
  4. Po upečení vrch potřeme džemem a na džem natřeme polevu ze zakysané smetany a čokolády. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Po mírném vychladnutí ji smícháme se zakysanou smetanou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Dnes jsem vyzkoušela a je to velmi rychlý a chutný koláč 👍

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit